پس از امضای پیمان امنیتی میان کابل- واشنگتن حملههای گروهی مخالفان مسلح دولت کاهش یافته است.
وزارت دفاع ملی میگوید که امضای پیمان امنیتی به نظامیان افغان پیام شادی بخشی داده است و انگیزهی آنان را برای دفاع از کشور و درهم شکستن طالبان در میدانهای نبرد افزایش داده است.
جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع ملی در این باره اظهار داشت: "امضای پیمان امنیتی به نظامیان دفاعی کشور پیام شادی و برای مخالفان پیام منفی را به همراه داشته است."
بر بنیاد گفتههای مقامهای امنیتی، نظامیان افغان در سه ماه اخیر سنگینی نبردها را به دوش کشیدهاند، اما روی کارآمدن حکومت تازه و امضای پیمان امنیتی بر چگونگی نبردها و فعالیتهای هراسافگنان اثر گذاشته است.
وزارت امور داخله میگوید که پس از امضای پیمان امنیتی کابل-واشنگتن حملههای گروهی طالبان کاهش یافته است.
صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله گفت: "ما شاهد کاهش حملههای گروهی طالبان در چند روز اخیر و پس از امضای پیمان امنیتی کابل- واشنگتن بودهایم."
با امضای پیمان امنیتی کابل- واشنگتن ایالات متحده امریکا متعهد است هر زمانی که افغانستان مورد تجاوز بیرونی قرار گیرد با افغانستان همکاری خواهد کرد.
عتیق الله امرخیل نظامی پیشین در رابطه با ضرورت امضای پیمان امنیتی گفت: "این پیمان به تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی افغانستان کمک میکند، نیروهای ما در بخش مالی نیاز به امضای این پیمان داشت و نظامیان نیاز جدی به پشتیبانی کشورهای قدرتمند دارند."
روز سه شنبه همین هفته پیمان امنیتی از سوی مشاور امنیت ملی با سفیر ایالات متحده امریکا در کابل امضا شد، دیده میشود که پس از امضای این پیمان موشک پراگنیهای نظامیان پاکستانی نیز متوقف شده است.
شماری از پایتخت نشینان هم از امضای پیمان امنیتی کابل- واشنگتن استقبال میکنند و میگویند که با امضای این پیمان روزنههای امید برای داشتن آینده بهتر باز شده است.
زمری یکی از باشندهگان کابل گفت: "پس از امضای پیمان امنیتی به کار خود دلگرم شدهام و آرزوی آیندهی درخشان را دارم."
پیش از امضای پیمان امنیتی کابل- واشنگتن، بازرگانان و شهروندان کشور از سرمایه گذاریها در افغانستان دلهره داشتند؛ اکنون به نظر میرسد که با امضای پیمان امنیتی دلهرهها از بین رفته است و راه برای زندگی بهتر شهروندان افغان هموار شده است.